Otroški vozički

Nakupu otroškega vozička starši navadno namenjamo največjo mero pozornosti. Na voljo je pestra izbira otroških vozičkov za vožnjo po mestu ali bolj razgibanih terenih, za enega ali dva otroka, v kompletu s košaro za novorojenčka ali tudi z lupinico in Isofix bazo.

Pomembno je, da izberete otroški voziček, ki vam bo všeč, da boste ob pogosti uporabi lahko resnično uživali, hkrati pa je dobro, da bodoči starši izberejo voziček, ki je najbolj ustrezen njihovemu življenjskemu slogu, pogostosti in načinu uporabe, voziček, ki v največji meri ustreza terenu, na katerem se bo najpogosteje uporabljal in obliki transporta, ki ga bo družina v največji meri uporabljala.

Otroški vozički

%

238 artiklov

Prikaži vse na stran
%

238 artiklov

Prikaži vse na stran

Najbolj pomemben nakup za najlepše obdobje v življenju vsake mamice in očka

Pri nakupu otroške opreme mamice največjo pozornost namenijo prav izbiri otroškega vozička. Nakup otroškega vozička lahko poteka tudi več mesecev, kako izbrati pravega? Svetujemo vam, da izberete otroški voziček, ki se bo prilegal vsakdanjemu tempu vaše družinice in vašemu življenjskemu slogu. V butični in spletni trgovini Mali zakladi smo zato za vas pripravili izbor raznolikih vozičkov za dojenčke in malčke najbolj priljubljenih blagovnih znamk.

Na voljo so športni otroški vozički, mestni vozički, lahki potovalni otroški vozički marele, kombinirani vozički za dva otroka in otroški vozički za dvojčke. Vsak otroški voziček odlikujejo nekatere najbolj iskane lastnosti; udoben sedež z več nakloni, velika zaščitna strehica vozička, velika nakupovalna košara, vzdržljiva kolesa in odlično vzmetenje, hitro in enostavno zlaganje otroškega vozička, kompaktnost dimenzij ogrodja, športnega sedeža in košare za novorojenčka.

Pestra ponudba otroških vozičkov

Otroški voziček je na samem vrhu seznama opreme in dodatkov za dojenčka. Nekateri starši nakup otroškega vozička primerjajo kar z nakupom avtomobila. Dandanes je ponudba na svetovnem tržišču resnično velika, zato je pomembno, da imamo pri izbiri vozička postavljene določene prioritete in cilje. Modeli otroških vozičkov se dandanes v marsičem razlikujejo in imajo različne lastnosti, ki jih proizvajalci postavljajo v ospredje. Vsaka mama in oče vesta, kaj si za svojega otroka želita in imata za to zagotovo svoje prioritete in želje. V naši ponudbi so na voljo otroški vozički premium blagovnih znamk Nuna, Mima, Joie, Stokke, UPPAbaby, iCandy, Bugaboo. Babyzen, Buprider, Easywalker, Erogbaby, Elodie in drugi. Prav vsaka blagovna znamka ima svoje izjemne karakteristike in nepogrešljive lastnosti ter prepoznaven slog.

Otroški vozički 2v1, 3v1 in 4v1

Na voljo je več vrst otroških vozičkov; otroški vozički 2v1, gre za komplet ogrodje, športni sedež vozička in košara za novorojenčka, otroški vozički 3v1, tj. komplet ogrodje otroškega vozička, športni sedež, košara za novorojenčka in dojenčka ter lupinica in otroški vozički 4v1, ta komplet pa poleg ogrodja vozička, športnega sedeža, košare in lupinice vključuje tudi Isofix bazo za montažo avtosedeža v avtomobil.

Otroški vozički 2v1

  • Ogrodje vozička s športnim sedežem + košara za novorojenčka

Otroški vozički 3v1

  • Ogrodje vozička s športnim sedežem + košara za novorojenčka + lupinica oziroma avtosedež skupine 0+, 0-13 kg

Otroški vozički 4v1

  • Ogrodje vozička s športnim sedežem + košara za novorojenčka + lupinica oziroma avtosedež skupine 0+, 0-13 kg + Isofix baza

Otroški vozički so sestavljeni iz ogrodja vozička, košare za novorojenčka, ki je navadno primerna za uporabo od rojstva do približno 6. meseca starosti dojenčka in športnega sedeža za dojenčka in malčka. Večina staršev prične z uporabo športnega sedeža, ko je dojenček star približno 6 mesecev, danes pa je v naši otroški spletni trgovini na voljo vedno več modelov vozičkov, ki omogočajo uporabo vozička s športnim sedežem že od rojstva dojenčka naprej. Vaš izbrani voziček lahko kombinirate tako s košaro za novorojenčka, kakor tudi z lupinico za novorojenčka in dojenčka. Avtosedež skupine 0+ se lahko namesti v avtomobil in navadno s pomočjo ustreznih adapterjev tudi na samo ogrodje vozička. Na tak način lahko potujete z najmlajšim družinskim članom enostavno, sproščeno in brez skrbi. Priporočamo vam uporabo lupinice za dojenčka za krajše sprehode, večje udobje na daljših vozičkanjih pa bo vašemu malemu zakladku lahko ponudila košara na novorojnečka. Otroški voziček lahko kombinirate s košaro za novorojenčka in lupinico z Isofix bazo. Nekatere lupinice se v avtomobil lahko namestijo brez Isofix baze, s pomočjo avtomobilskega varnostnega pasu, odvisno od blagovne znamke in modela lupinice. Vedno vam svetujemo uporabo Isofix baze, saj ta omogoča pravilno namestitev lupinice na bazo. To pri večini razpoložljivih otroških lupinic z Isofix bazo potrjujejo barvni indikatorji, ki se navadno ob pravilni namestitvi obarvajo zeleno in ob napačni rdeče. Pravilna namestitev avtosedeža zagotavlja večjo varnost na vsaki vožnji z otrokom. Otroški vozički v kombinaciji s košaro za novorojenčka in športnim sedežem omogočajo uporabo celoten čas, ko je pri otroku aktualna uporaba vozička, od rojstva novorojenčka, pri aktivnem dojenčku in malčku do teže približno 22 kg oziroma glede na predpise posameznih proizvajalcev za posamezne modele vozičkov.

Otroški vozički 2v1

Otroški voziček 2v1 je osnoven komplet, ki zajema ogrodje vozička s športnim sedežem otroškega vozička in košaro za novorojenčka. Otroški voziček 2v1 vam nudi vse kar potrebujete za dnevne sprehode in vozičkanja od dojenčkovega rojstva dalje.

Otroški vozički 3v1

Otroški voziček 3v1 je napreden komplet, ki zajema ogrodje vozička s športnim sedežem otroškega vozička, košaro za novorojenčka in lupinico oziroma avtosedež skupine 0+, 0-13kg. Otroški voziček 3v1 poskrbi, da lahko z vašim malim zakladkom hitro in enostavno potujete ne zgolj z vozičkom, ampak tudi z avtomobilom. S pomočjo adapterjev lahko izbrano lupinico zgolj v nekaj sekundah namestite tudi na ogrodje vašega otroškega vozička.

Otroški vozički 4v1

Otroški voziček 4v1 je all-inclusive komplet, ki zajema ogrodje vozička s športnim sedežem otroškega vozička, košaro za novorojenčka, lupinico oziroma avtosedež skupine 0+, 0-13kg in Isofix bazo. Otroški voziček 4v1 vam nudi vse kar potrebujete za družinska potovanja z avtomobilom in za izlete ter pohajkovanja z vozičkom. Isofix baza omogoča resnično varno in povsem enostavno potovanje z avtomobilom z izbranim otroškim avtosedežem skupine 0+.

Otroški športni vozički

Sodobni športni otroški vozički navdušujejo z udobjem in kompaktnostjo v enem. Športni otroški vozički so vzdržljivi in primerni za uporabo na različnih terenih. Odlikujejo jih vzdržljiva kolesa in odlično vzmetenje, udoben sedež, velika zaščitna strehica, nastavljivo krmilo, velika nakupovalna torba ter možnost hitrega in kompaktnega zlaganja, ki omogoča enostavno potovanje in shranjevanje. V obdobju, ko dojenček dopolni približno 6 mesecev je navadno primeren čas, da pričnemo z uporabo športnega sedeža. Športni sedež otroškega vozička lahko namestimo najprej v nasprotno smer vožnje, kar omogoča povezanost med mamico in dojenčkom ob prehodu iz košare za novorojenčke v športni sedež, kasneje pa tudi v samo smer vožnje. Na tak način lahko radovedni malček med vožnjo z veseljem opazuje okolico. Športni sedež omogoča več možnih naklonov pozicije naslonjala za čas spanca, počitka ali za trenutke, ko je dojenček buden in se igra ali zvedavo gleda naokrog. Pomembno je, da ima sedež otroškega vozička veliko in zračno zaščitno strehico, ki omogoča dobro zaščito pred soncem, vetrom, mrazom in drugimi zunanjimi vplivi v vseh letnih časih.

Košare za novorojenčka

Prvi sprehod z malim zakladkom z otroškim vozičkom je čudovit in nepozaben spomin na prvo obdobje z dojenčkom v življenju vsake mamice. Z izbiro velike, udobne in zračne košare za novorojenčka poskrbimo za prijetna prva vozičkanja, izlete in potovanja. Košara za novorojenčka z udobno vzmetnico omogoča veliko prespanih uric na prvih sprehodih. Pomembno je, da se košarica lahko pokrije s prevleko in skupaj z veliko zaščitno strehico dojenčka varuje pred mrazom, vetrom ali soncem in vročino. Navdušile vas bodo nekatere super lastnosti košar za novorojenčke v naši ponudbi; ploščato zlaganje košare, ki omogoča enostavno shranjevanje doma in na poti, priročen ročaj za dvigovanje in skrivni predalček za shranjevanje maminih in dojenčkovih dodatkov (dudice, ključev, denarnice).

Otroški vozički marele

Zelo priljubljene v naši ponudbi so marele, otroški vozički, ki jih navadno odlikuje večja kompaktnost, lahkotnost, možnost enostavnega potovanja z otrokom. Vozički marele so sicer še vedno najpogosteje aktualni v času od dojenčkovega 6. meseca dalje, a vedno več vozičkov marel na tržišču omogoča uporabo s športnim sedežem ali v kombinaciji z lupinico ali košaro za novorojenčka že od otrokovega rojstva dalje. Tako so najnovejši vozički marele po številnih izpopolnjenih lastnostih vedno bolj podobne velikim klasičnim vozičkom. Razlika ostaja prav v sami možnosti kompaktnega zlaganja in zmogljivosti vozička. Veliki klasični otroški vozički so danes večinoma še vedno bolj zmogljivi, odlikuje jih robustno ogrodje, odlično vzmetenje in kakovostna kolesa, kar omogoča uporabo tovrstnega otroškega vozička na različnih in tudi bolj razgibanih terenih. Mame in očetje se za vozičke marele, kljub številnim izpopolnitvam tega tipa vozička, v največji meri še vedno odločajo od približno 4. do 6. meseca dalje. Pri nakupu marele so med prioritetami staršev na prvem mestu še vedno kompaktno zlaganje, nizka teža, lahkotna in enostavna uporaba, zelo pogosto se starši odločajo za nakup marele pred prvim potovanjem ali prvimi družinskimi poletnimi počitnicami.

Vozički za dvojčke ali dva otroka z majhno starostno razliko

Na voljo so tudi vozički za enega ali dva otroka, kot je na primer priljubljen otroški voziček Nuna Demi Grow, ki omogoča, da na isto ogrodje vozička namestite en sedež ali dva. Voziček je zelo priljubljen za uporabo za enega otroka ali za dva, za otroka z majhno starostno razliko ali za dvojčke. Na otroški voziček Nuna Demi Grow, in tudi nekaj drugih modelov v naši ponudbi, se lahko hkrati namestita sedeža za različni starostni obdobji otroka; lupinica, košara za novorojenčka ali športni sedež v poljubni kombinaciji, s košaro, lupinico ali športnim sedežem za aktivnega dojenčka in malčka. Na voljo so tudi otroški vozički za dvojčke, ki nudijo več prilagodljivosti in prepričajo z izjemnimi prednosti, ki jih iščejo starši dvojčkov.

Lastnosti otroških vozičkov, ki se prilagajajo potrebam in življenjskemu slogu družine

Ko se odločamo za nakup vozička, vedno preverimo nekatere lastnosti modela. Vozički imajo različno vzdržljiva ogrodja in vzmetenje. Kolesa otroškega vozička so lahko napihljiva ali gumijasta. Vse te lastnosti so bistvenega pomena, ko se odločamo, na kakšnem terenu bomo voziček uporabljali. Otroški vozički imajo lahko po višini prilagodljivo krmilo, z mehkim oblazinjenjem ali brez. Na dnu vozička se navadno nahajajo različno velike nakupovalne košare, ki poleg previjalne torbe omogočajo shranjevanje potrebščin za mamo in dojenčka na poti. Vozički imajo v kombinaciji s športnim sedežem možnost prilagoditve naklona sedeža, namestitev športnega sedeža v samo smer vožnje ali nasprotno smer. Tudi sama zaščitna strehica je lahko različno velika, pomembni pa so tudi globina in zračnost, dodatek kukalo in možnost podaljšanja zaščitne strehice. Vozički lahko ponujajo nastavljivo oporo za noge, varnostni pas z mehkim oblazinjenjem ter varovalni lok, ki se lahko po želji tudi odstrani. Zavora se večinoma aktivira z nogo. Pred nakupom vozička je dobro, da se prepričate o merah prtljažnika vašega avtomobila in razmislite, kje boste voziček shranjevali. Prav tako je pomembno ali živimo v hiši ali bloku in če je v bloku na voljo dvigalo. Vse tovrstne življenjske okoliščine so pri nakupu otroškega vozička izjemno pomembne, saj se z upoštevanjem ovir in prednosti lahko odločite za voziček, ki vam bo glede na dane razmere najbolje koristil in vam olajšal vsakodnevna potovanja.

Dodatki za vozičke

V ponudbi butične in spletne trgovine Mali zakladi je na voljo pestra izbira dodatkov za vozičke. Na voljo so dodatki za vozičke, ki poskrbijo za bolj sproščena vozičkanja skozi vse leto, v različnih letnih časih in vremenskih razmerah. Poleg pestre izbire zimskih vreč, so na voljo tudi senčniki ter dežne zaščite, zračne prevleke za sedeže vozička in drugi dodatki. Najbolj iskan dodatek za otroke je zimska vreča. V naši ponudbi najdete univerzalne zimske vreče in zimske vreče blagovnih znamk, ki navadno ponujajo zimske vreče po meri modelov otroških vozičkov posamezne blagovne znamke. Za čas prijetnih in sproščenih vozičkanj je na voljo velika izbira dodatkov za mamice. Za najhladnejši del leta mamice rade izberejo zimske rokavice za voziček, skozi vse letne čase pa je pravi must-have dodatek previjalna torba oziroma torba za otroški voziček. Nekateri proizvajalci navdušujejo tudi z dodatnimi organizatorji za voziček, ki se namestijo na samo krmilo, z dodatki, kot je držalo za lonček, za mamino kavo ali malčkovo stekleničko. Zlasti v prvih mesecih je nepogrešljiv dodatek igračka za na voziček, ki male zakladke na vsaki poti prijetno zabava. Aktivnostne otroške igrače za voziček omogočajo tudi razvoj motoričnih spretnosti. Družine z otroki z majhno starostno razliko se velikokrat odločijo tudi za rolko za otroški voziček, ki omogoča, da se z vozičkom lahko vozi tudi starejša sestrica ali starejši bratec.

Dobrodošli v butični trgovini Mali zakladi, v središču BTC-ja, kjer vam bomo z veseljem predstavili različne modele otroških vozičkov, da boste lahko sproščeno in z veseljem uživali na vsakem sprehodu z vašim malim zakladkom.