Avtosedeži

Avtosedeži za vsa starostna obdobja, za novorojenčke, dojenčke, malčke in otroke, vse do 12. leta starosti. Izbirajte med pestro ponudbo otroških avtosedežev in Isofix baz z odličnimi ADAC ocenami.

Na voljo so zanesljivi, varni, izjemno funkcionalni in dizajnersko dovršeni avtosedeži; lupinice, vrtljivi avtosedeži, kombinirani avtosedeži in avtosedeži za malčke in otroke priznanih blagovnih znamk Nuna, Cybex, BeSafe, Britax Römer, Joie, Maxi Cosi, UPPAbaby.

Otroški avtosedeži

%

127 artiklov

Prikaži vse na stran
%

127 artiklov

Prikaži vse na stran

Nakup otroškega avtosedeža

Nakup otroškega avtosedeža ni enostavna naloga. Poznati moramo kar nekaj pravil in smernic. Hkrati pa si vsak starš postavi svoje prioritete in ob nakupu avtosedeža išče točno določene karakteristike. Izbira otroških avtosedežev je zelo velika in upoštevati moramo več pomembnih karakteristik; varnost otroškega avtosedeža, funkcionalnost, udobje, primernost za otrokovo starost in možnost montaže izbranega avtosedeža v avtomobil (opremljenost z Isofix sistemom ali ne).

Pestra ponudba otroških avtosedežev

V naši ponudbi najdete pestro izbiro otroških avtosedežev za čisto vsa starostna obdobja. Izbirate lahko med avtosedeži različnih skupin, premium blagovnih znamk, kot so Nuna, Cybex, Britax Römer, BeSafe, Joie, Maxi-Cosi, Stokke, UPPAbaby, Mima in druge.

Na voljo so avtosedeži za novorojenčke, dojenčke, malčke in otroke vse do 12. leta starosti. Otroški avtosedeži, ki so na voljo na naših spletnih poličkah in v butični trgovini so bili zaradi izjemnosti svojega dizajna, funkcionalnosti in visoko kakovostnih materialov večkrat nagrajeni. Postali so prejemniki oblikovalskih nagrad Red Dot in odličnih ADAC ocen. Na voljo so otroški avtosedeži različnih skupin:

Avtosedeži skupine 0+ (0-13 kg)

 • Od rojstva do približno 1. leta starosti
 • Od 0 do 13 kg
 • Namestitev v nasprotni smeri vožnje

Avtosedeži skupine 0+/1 (0-18 kg)

 • Od rojstva do približno 4. leta starosti
 • Od 0 do 18 kg
 • Namestitev v nasprotni smeri vožnje in kasneje opcijsko v smeri vožnje

Avtosedeži skupine 0+/1/2 (0-25 kg)

 • Od rojstva do približno 7. leta starosti
 • Od 0 do 25 kg
 • Namestitev v nasprotni smeri vožnje in kasneje opcijsko v smeri vožnje

Avtosedeži skupine 0+/1/2/3 (0-36 kg)

 • Od rojstva do 12. leta starosti
 • Od 0 do 36 kg
 • Namestitev v nasprotni smeri vožnje in kasneje opcijsko v smeri vožnje

Avtosedeži skupine 1/2/3 (9-36 kg)

 • Od približno 9. meseca do 12. leta starosti
 • Od 9 do 36 kg
 • Namestitev v smeri vožnje

Avtosedeži skupine 2/3 (15-36 kg)

 • Od približno 3. leta do 12. leta starosti
 • Od 15 do 36 kg
 • Namestitev v nasprotni smeri vožnje

Avtosedeži skupine 0+ (0-13 kg)

Začetna skupina avtosedežev 0+ je namenjena novorojenčkom in dojenčkom. Avtosedeži skupine 0+ tako imenovane lupinice se lahko namestijo v avtomobil s pomočjo Isofix baze, ki se jo montira na Isofix sistem v avtomobilu. Nekatere lupinice se lahko uporabljajo tudi brez Isofix baze in se montirajo s pomočjo avtomobilskega varnostnega pasu, odvisno od modela avtosedeža. Lupinice se najpogosteje uporabljajo od rojstva do približno 12. meseca starosti. S pomočjo adapterjev ali brez potrebnih adapterjev se lahko namestijo na ogrodje izbranega otroškega vozička. Priporočena je vožnja otroka v lupinici približno 1 uro, nato je potreben predah. Za daljše sprehode z vozičkom vam priporočamo, da vedno izberete košaro za dojenčka, za daljše vožnje z avtomobilom pa pogoste postanke.

V naši ponudbi so na voljo avtosedeži skupine 0+ ali lupinice, ki so:

 • najlažje lupinice na svetu,
 • lupinice z naklonom, ki omogočajo zdrav razvoj hrbtenice dojenčka in večje udobje za prve prespane urice na poti,
 • lupinice, ki se lahko v avtomobil namestijo s pomočjo avtomobilskega varnostnega pasu ali Isofix baze,
 • lupinice, ki so odobrene za uporabo na letalu.

Avtosedeži skupine 0+/1 (0-18 kg)

Skupina avtosedežev 0+/1 je primerna za novorojenčke, dojenčke in malčke v starostnem obdobju od rojstva do 4. leta starosti. V tej skupini so morda najbolj zanimivi in v zadnjem času vedno bolj priljubljeni vrtljivi avtosedeži. Gre za avtosedeže z vrtljivo bazo, za katere je obvezna uporaba Isofix sistema. V začetni fazi so vzvratni avtosedeži, v kasnejšem starostnem obdobju pa se te avtosedeže lahko uporablja obrnjene tudi v samo smer vožnje. Prednost vrtljivih avtosedežev je tudi bolj enostavno nameščanje otroka v avtosedež in dvigovanje otroka iz avtosedeža. Avtosedež na vrtljivi bazi lahko preprosto zavrtite v želeno smer.

V naši ponudbi so na voljo vrtljivi avtosedeži skupine 0+/1:

 • ki so sestavni deli inovativnega modularnega sistema, ki omogoča, da isto Isofix bazo uporabljate za lupinico za novorojenčka in dojenčka in kasneje za vrtljivi avtosedež za dojenčka in malčka,
 • najbolj zanesljivi vzvratni avtosedeži s Swedish PLUS testom, varnostnim preizkusom, ki ga je v tej industriji najtežje prestati.

 Avtosedeži skupine 0+/1/2 (0-25 kg)

Gre za avtosedeže, ki nudijo možnost uporabe daljše časovno obdobje, od rojstva otroka in vse do približno 7. leta starosti. Kombinirani avtosedeži skupine 0+/1/2 so nazaj in naprej obrnjeni avtosedeži. Možnost montaže avtosedežev te skupine v naši ponudbi je s pomočjo Isofix sistema ali s pomočjo avtomobilskega varnostnega pasu. Modeli avtosedežev te skupine v naši ponudbi omogočajo tudi prilagoditev naklona avtosedeža, kar omogoča večje udobje v času počitka za otroke vse do 7. leta starosti.

V naši ponudbi so na voljo avtosedeži skupine 0+/1/2:

 • ki omogočajo izjemno prilagodljivost sedeža otrokom od rojstva do 7. leta starosti (fleksibilnost vzglavnika, opore, naklona sedeža),
 • ki omogočajo montažo z avtomobilskim pasom ali s pomočjo Isofix sistema.

Avtosedeži skupine 0+/1/2/3 (0-36 kg)

Izjemni tako imenovani kombinirani avtosedeži, ki so zaradi odlične prilagodljivosti in funkcionalnosti primerni za uporabo od rojstva otroka in vse do 12. leta starosti. To pomeni, da lahko v celotnem času, ko je potrebna uporaba otroškega avtosedeža, uporabljate en avtosedež. Kombinirani avtosedeži te skupine so nazaj in naprej obrnjeni avtosedeži.

V naši ponudbi so na voljo avtosedeži skupine 0+/1/2/3:

 • ki zaradi številnih možnih prilagoditev lahko omogočajo udobje in varnost tako za najmlajše potnike, kakor tudi za aktivne malčke, šolarje in otroke vse do najstniških let,
 • ki omogočajo montažo z avtomobilskim pasom ali s pomočjo Isofix sistema.

Avtosedeži skupine 1/2/3 (9-36 kg)

Avtosedeži te skupine so naprej obrnjeni avtosedeži, primerni za uporabo od približno 1. in vse do 12. leta starosti. Ko otrok preraste lupinico, lahko kot naslednji avtosedež izberete model avtosedeža te kategorije, ki ga bo vaš otrok lahko uporabljal vse do 12. leta starosti. Kakor avtosedeži prejšnje skupine, tudi te nudijo veliko možnih prilagoditev, ki omogočajo varnost, udobje in prijetno uporabo v vseh starostnih obdobjih. Možna je montaža s pomočjo Isofix sistema ali avtomobilskega pasu, odvisno od modela.

V naši ponudbi so na voljo avtosedeži skupine 0+/1/2/3:

 • ki z inovativnim dodatkom, varnostno pregrado, odlično absorbirajo udarce in zmanjšuje tveganje za poškodbe ob morebitnem trku v prvem starostnem obdobju otroka,
 • ki omogočajo montažo z avtomobilskim pasom ali s pomočjo Isofix sistema.

Avtosedeži skupine 2/3 (15-36 kg)

Skupina 2/3 vključuje naprej obrnjene avtosedeže, ki so primerni za uporabo od malčkovega 3. leta in vse do otrokovega dopolnjenega 12. leta starosti. Posebnost te skupine avtosedežev je, da se otroke v njih pripenja s pomočjo 3-točkovnega varnostnega pasu. Avtosedeži vseh prejšnjih skupin vsaj v začetni fazi omogočajo pripenjanje s 5-točkovnim varnostnim pasom otroškega avtosedeža. Avtosedeže skupine 2/3 se lahko namesti s pomočjo Isofix sistema ali avtomobilskega varnostnega pasu, odvisno od modela.

V naši ponudbi so na voljo avtosedeži skupine 2/3:

 • ki omogočajo hitro in preprosto montažo v avtomobil,
 • ki omogočajo uporabo brez naslonjala.

Novost v naši ponudbi: modularni sistem

Gre za inovativen sistem, ki sestavlja prvi otroški avtosedež za novorojenčka in dojenčka ter drugi avtosedež za dojenčka in malčka. Posebnost sistema je, da je na voljo enotna Isofix baza, ki se jo lahko uporablja v kombinaciji z lupinico ali otroškim avtosedežem za malčka. Premišljen sistem resnično olajša skrbi in omogoča uporabo celotnega sistema dalje časovno obdobje.

Testiranje otroških avtosedežev ADAC

Priznana avtomobilistična zveza ADAC v sodelovanju z neodvisno nemško potrošniško organizacijo Stifung Warentest vsako leto opravi testiranje otroških avtosedežev, ki se pojavljajo na svetovnem tržišču. Testiranja, ki so sestavljena na podlagi preizkusa varnosti, uporabnosti, zagotavljanja udobja in kakovosti materialov, so med vsemi svetovnimi testiranji najbolj težko pričakovana, saj veljajo za najstrožja in najbolj verodostojna. ADAC testi otroških avtosedežev so pokazatelji preverjene kakovosti in predstavljajo pomembno pomagalo za starše, ki želijo svojim otrokom zagotoviti zanesljiv in varen avtosedež, ki omogoča praktičnost in udobje. ADAC testiranja zagotavljajo transparentnost, merila testiranj pa so bistveno bolj stroga kot tista, ki se izvajajo za izpolnitev standarda EC R44 oziroma R129.

V naši ponudbi so na voljo pravi prvaki med avtosedeži, kot na primer izjemna lupinica za novorojenčke in dojenčke Nuna Pipa Next, ki je prejemnica neverjetne ADAC ocene. Maja 2020 je lupinica Nuna Pipa Next prejela neverjetno ADAC oceno. Resnično lahka, zanesljiva in varna lupinica, s težo samo 2,8 kg, je presegla vsa pričakovanja. Nuna Pipa Next z Isofix bazo je prejela skupno oceno 1,2 za varnost in postala najbolje ocenjen i-Size avtosedež do 83/85 cm, s SIP sistemom za dodatno stransko zaščito, od leta 2016 dalje.

V naši ponudbi najedete tudi najboljšega v kategoriji vrtljivih avtosedežev: avtosedež Joie i-Spin 360. Oktobra 2019 je i-Spin 360 prejel skupno oceno “Dobro” na ADAC / Stifung Warentest. I-Spin 360 je prejel najboljšo ADAC oceno v kategoriji avtosedežev 0+/1 in tako postal prejemnik laskavega naziva "Best in Class”.

Montaža avtosedeža

Priporočamo vam, da otroka vedno vozite v vzvratnem avtosedežu, vse do 4. leta starosti ozirom v skladu z navodilom proizvajalca, do maksimalne starosti, do katere proizvajalec zagotavlja varno uporabo otroškega avtosedeža v vzvratni poziciji. Vzvratni avtosedeži so do petkrat bolj varni kot otroški avtosedeži, ki so obrnjeni v samo smer vožnje. Pri montaži avtosedeža vedno sledite navodilu proizvajalca.

Dodatki za otroške avtosedeže

Večina avtosedežev ima snemljivo pralno prevleko, v kompletu z nekaterimi avtosedeži pa prejemete tudi dodatno prevleko. Na naših poličkah pa ločeno lahko kupite tudi univerzalne letne prevleke za avtosedeže, ki omogočajo večjo zračnost in boljši pretok zraka, za še bolj prijetna potovanja tudi v najtoplejšem delu leta. Nekateri avtosedeži vključujejo tudi dodatke, kot so držalo za lonček ali mrežico za igračke ali shranjevanje drugih dodatkov. Za čas vožnje v avtomobilu z malčki so na voljo tudi praktični organizatorji za potovanja, blazina za spanje, ogledalo za pregled nad otrokom v vzvratnem avtosedežu in drugi dodatki.

V ponudbi butične in spletne trgovine malizakladi.si najdete avtosedeže, ki se lahko namestijo s pomočjo Isofix sistema ali avtomobilskega varnostnega pasu, zato boste v našem prodajnem programu zagotovo lahko našli takega, ki vam bo ustrezal. Pri nakupu avtosedeža upoštevajte starost vašega otroka in željo, kako dolgo želite avtosedež uporabljati.

Dobrodošli v našem kotičku z avtosedeži, v butični trgovini Mali zakladi, v središču BTC-ja. Svoje favorite med avtosedeži lahko s pomočjo našega testnega avtosedeža tudi preizkusite in se tako prepričate, kateri izmed avtosedežev bi vašemu malčku v največji meri odgovarjal.