Igrače

Igra je zabava, igra je veselje, igra je najlepša popotnica za življenje. Skozi igro otroci raziskujejo meje poznanega, urijo svojo domišljijo, se sproščajo in kreirajo fantazijske zgodbe. Igranje je raziskovanje in odkrivanje svojih moči in želja.

V naši ponudbi so na voljo prelepe igračke, ki spodbujajo odprto in ustvarjalno igro. Igračke, ki so prelepo darilo ob rojstvu, darilo za otrokov rojstni dan, darilo za praznike in vse druge posebne dogodke.
 

Otroške igrače

%

2392 artiklov

Prikaži vse na stran
%

2392 artiklov

Prikaži vse na stran

Zanesljive, poučne in varne otroške igrače

Vsak starš si želi, da bi svojemu otroku lahko omogočil čim več zabavnih in sproščenih trenutkov za igranje. Igra je zelo pomembna aktivnost v vsakem razvojnem obdobju otroka. Na naših spletnih poličkah najdete izbrano ponudbo čudovitih otroških igrač, ki jih odlikujejo visoko kakovostni materiali, varnostni certifikati, inovativnost in izpopolnjen dizajn.

V naši ponudbi najdete kakovostne igračke z uporabno vrednostjo, ki bodo vašemu malčku omogočale dolgotrajno uporabo, veliko mero zabave, hkrati pa jim bodo ponudile možnost za razvijanje lastnih potencialov, motorike in pridobivanje novih veščin in znanj.

Prve igračke za dojenčke

Na voljo so prelepe prve igračke, ki so čudovito darilo ob rojstvu dojenčka. Pogosto se mamice odločijo za nakup prvih igračk za dojenčka že v času nosečnosti, včasih pa igračke za dojenčke prejmejo kot darilo za baby shower. Dojenček bo kmalu po rojstvu pokazal zanimanje za okolico. V prvih mesecih se mamice najpogosteje odločijo za nakup plišastih igračk in ninic, aktivnostnih igračk in vrtiljakov, ki omogočajo razvoj motorike in dojenčka prijetno kratkočasijo. V prvem obdobju z dojenčkom so nepogrešljiva tudi grizala.

Otroške eko igračke

V naši ponudbi najdete pestro izbiro eko igračk za najmlajše, med drugim so na voljo grizala iz 100% naravnega kavčuka, ki jih otroci z veseljem vzljubijo. Naravna guma omogoča enostaven oprijem in je prijetna na otip, hkrati pa nudi izjemno blagodenjo masažo dlesni, zlasti v času izraščanja zobkov pri dojenčku. Tudi sicer si starši vedno bolj prizadevajo, da se lahko kar v največji meri odločijo za izbiro igrač iz naravnih materialov.

Ustvarjalne lesene igrače za odprto igro

V butični in spletni trgovini Mali zakladi je na voljo izjemna ponudba lesenih igrač za dojenčke in malčke. Na voljo so didaktične igrače za različna starostna obdobja, ki so prelepo darilo za malčkov rojstni dan, priljubljeno darilo za božič in presenečenje za otroka za vsako priložnost. Najbolj iskane so lesene igrače, ki nikoli ne smejo manjkati v igralnem kotičku; ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard, leseni vozički za urjenje hoje, lesene kocke, glasbila, avtomobilčki, garažne hiše, vlakci, ladje, kuhinje, delavnice, lesene table, hišice za punčke, gradovi za fantke, lesene stenske igrače, seti za čaj in kuhanje, lesene aktivnostne škatle z liki, lesene igračke na vrvici, lesene vrtavke, lesene otroške kuhinje, lesene igrače za igranje vlog, otroške lesene sestavljanke, otroške lesene ure, otroški gugalniki, otroške gugalnice in seti za igranje poklicev. Igra z lesenimi igračami je za otroke veliko bolj prijetna, kot igra z igračami iz plastike in umetnih materialov. Otrok ob stiku z lesom spoznava različne barve in strukture naravnih materialov.

Inovativne igračke Kinderfeets za urjenje motoričnih spretnosti

Posebno priljubljene so lesene igračke Kinderfeets, ki omogočajo odprto, ustvarjano in aktivno igro doma in na prostem. Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard je vsestranska in je poleg tega, da otroku omogoča urjenje motoričnih spretnosti, tudi super dodatek za igro. Otroci Kinderboard uporabljajo kot tobogan, tunel ali most za avtomobilčke in vlakce, ravnotežna deska pa se lahko spremeni tudi v počivalnik. Tako ravnotežno desko, kakor tudi ostale Kinderfeets lesene igračke lahko uporabljate na prostem. Najbolj priljubljeni so leseni tricikli in poganjalci v enem, ki otrokom omogočajo kakovostno preživljanje prostega časa zunaj. Skozi aktivno igro se mali zakladki hitro naučijo samostojnega krmiljenja, zaviranja, obvladovanja ravnotežja in drugih veščin, ki jih bodo tudi kasneje lahko s pridom uporabljali.

Vse za igralni kotiček in otroško sobico

Nepogrešljiv dodatek za igro doma je tako za dojenčke v prvih mesecih, kakor tudi za malčke igralna podloga. Na voljo so večje in manjše igralne podloge z različno debelino. Nekatere igralne podloge se lahko tudi zložijo in v njih lahko celo pospravite vse malčkove igrače.

Katere so najbolj priljubljene igrače za otroško sobico? To so igralni šotori in leseni vozički, v katere malčki lahko pospravijo lego kocke, lutke, figurice, plišaste igračke, avtomobilčke ali knjigice. Za otroške knjige so na voljo tudi prelepa knjižna stojala, ki omogočajo, da se tudi, ko knjige zložimo na stojalo, dobro vidijo naslovnice knjig. Vaš malček bo vsak večer pred prebiranjem pravljice, lahko izbral svojo najljubšo zgodbo za lahko noč.

Vsaka otroška sobica ima poleg igralnega kotička, v katerem domujejo hišice za punčke, hišice za figurice, otroške kuhinje ali mizarske delavnice, gradovi, ladje, garažne hiše in družabne igre tudi ustvarjalni kotiček.

Otroški ustvarjalni kotiček

Za najmlajše so na voljo otroške mizice in stolčki, za aktivne malčke, predšolske otroke in šolarje pa tudi pisalne mizice in otroški stoli, ki omogočajo pravilno držo med sedenjem. Ustvarjalne kotičke lahko opremite s številnimi prikupnimi otroškimi dodatki, kot so lončki za pisala in barvice, namizne tablice s kredo, ogledalca, puščice ali peresnice, sestavljanke, lesena računala, lesene kocke s črkami in številkami ter podloge za risanje, slikanje ali igro s plastelinom. Da bo otroška sobica vedno urejena in lepo pospravljena bodo poskrbeli zabojniki, košare, koši, košarice, organizatorji za na vrata in drugi dodatki. V njih bodo mesto našle vse malčkove igračke, knjigice in tudi oblačila.

Igračke in igrala za aktivno igro na prostem

Starši si želimo, da bi lahko naši otroci čim več časa preživeli zunaj in se igrali na svežem zraku. V naši ponudbi je na voljo pestra izbira igrač za aktivno igro na prostem. Izbirate lahko med prelepimi igrali za otroke, tricikli in poganjalci ter skiroji. Pri vožnji s skirojem ali poganjalcem vam vedno svetujemo uporabo varnostne čelade, ki bo poskrbela za zaščito vašega malčka v primeru padca. Za zabavno igro na prostem so na voljo peskovniki, gugalnice, tobogani, otroški igralni centri, otroške vrtne hiške, otroški trampolini in druge otroške vrtne garniture. Zunanja igrala in aktivnostni vrtni centri so nepogrešljiv dodatek za praznovanje otroškega rojstnega dne na prostem. Otroci se ob igranju s tovrstnimi igračami neizmerno zabavajo in pri tem odkrivajo vedno nove načine uporabe igral skozi igro.

Igra v vodi

V naši ponudbi so na voljo tudi mehke silikonske igračke za čas čofotanja doma ali na poletnih počitnicah. Poleg mehkih silikonskih igračk za dojenčke, za čas kopanja v banjici, vas bodo zagotovo navdušili prelepi silikonski igralni seti za na plažo, ki vključujejo kanglico ali zalivalko, lopatko in grabljice. Na voljo so tudi napihljive in vodne igrače za dojenčke in malčke; otroški napihljivi bazeni, rokavčki in otroški napihljivi obroči. Da bodo vse potrebne igračke vedno na voljo, jih lahko malček pospravi v svoj nahrbtniček in odnese s seboj na obisk k babici, v vrtec, na izlet ali na družinske počitnice.

Igračke za darilo

Igračke kot so plišaste igrače, ropotuljice in ninice imajo za otroke lahko vse življenje veliko sentimentalno vrednost. Otroci se na nekatere igrače zelo navežejo. Zato so tudi odličen dodatek za čas uvajanja v vrtec, saj lahko otrok s pomočjo svoje najljubše igrače uvajalno obdobje v vrtec prestane z manj napora in stresa. Zlasti ninice in plišaste igračke malčkom pogosto omogočajo tolažbo in so nepogrešljive tudi v času uspavanja. Igračke so prelepo darilo za vsako družino z majhnimi otroki.

Pri nakupu igrač vam svetujemo, da se predhodno o izbiri posvetujete s starši otrok, saj imajo različni starši lahko različne želje in pričakovanja. Nekateri prisegajo samo na igrače iz naravnih materialov, ker se igrač lahko hitro nabere zelo veliko, je včasih pametno razmisliti o nakupu ene, večje igrače, ki jo bo lahko otrok uporabljal dlje časa. Zagotovo je prednost otroških igrač, če so izdelane iz varnih in zanesljivih naravnih materialov in so vsestranske, morda ponujajo več možnih načinov uporabe, v različnih starostnih obdobjih otroka.