Nega

Vse za nego novorojenčkov, dojenčkov, malčkov in mamic.

Preverite pestro ponudbo nepogrešljivih dodatkov za nego otroka. Vse za čas previjanja in kopanja dojenčka, vsakodnevno dnevno rutino z dojenčkom, nepogrešljivi dodatki za otroško sobico in previjalno mizico, naravna in organska kozmetika, vse za nego dojenčka doma in na poti.
 

Nega otroka

%

730 artiklov

Prikaži vse na stran
%

730 artiklov

Prikaži vse na stran

Otroška oprema za nego dojenčka

Že nekaj časa pred prihodom dojenčka je dobro skrbno pripraviti previjalno mizico in vse nepogrešljive dodatke za nego dojenčka. Najnujnejša je previjalna mizica in pripomočki ter dodatki, s pomočjo katerih bomo lahko nudili popolno nego dojenčku, od rojstva naprej. Veliko mamic se že pred rojstvom dojenčka odloči za znamko in vrsto pleničk.

Vse za previjanje dojenčka

V naši ponudbi najdete pleničke in hlačne pleničke različnih velikosti blagovnih znamk Pampers, Violeta in Kit&Kin, ki so primerne za novorojenčke, dojenčke in malčke. Na voljo so tako običaje pleničke, kakor tudi ekološke pleničke. Z uporabo otroških pleničk in mokrih robčkov lahko prispevamo k zmanjševanju onesnaženja okolja in poskrbimo za boljši jutri in lepšo prihodnost naših otrok. Vsaka previjalna mizica naj bo opremljena s previjalno podlogo. Na naših poličkah lahko najdete izjemno praktične in zelo udobne previjalne podloge, izdelane iz organskega bombaža z vodotesno površino. Poleg pleničk, mokrih robčkov, mehke previjalne podloge, je zelo praktično, da si v bližino previjane mizice postavimo tudi koš za pleničke.

Dodatki za nego dojenčka

Za nego dojenčka so na voljo tudi fiziološke raztopine, krpice, aspiratorji in inhalatorji, termometri, vlažilci zraka, termoforji in drugi nepogrešljivi dodatki. Za vas smo pripravili tudi pestro izbiro vseh potrebnih dodatkov za kopanje dojenčka. Prvo kopanje dojenčka je izjemna in nepozabna prelomnica za vsako novopečeno mamico. Kopanje dojenčka nastopi približno 14 dni po rojstvu otroka. Za vas smo pripravili izbor praktičnih in prikupnih dodatkov in opreme za kopanje dojenčka. Na voljo so digitalne banjice in zložljive otroške banjice. Za vsako banjico za kopanje dojenčka je na razpolago tudi praktično stojalo, ki omogoča manj napornega sklanjanja za mamico. Med najbolj priljubljenimi je banjica Stokke Flexi Bath, ki omogoča kompaktno ploščato zlaganje, zato bo banjica zasedla minimalno prostora, ko ne bo v uporabi. Za prve mesece so na voljo tudi vstavki, ki poskrbijo za dodatno oporo novorojenčka in dojenčka v času kopanja.

Prvo kopanje dojenčka

Prvo kopanje je lahko pravi izziv za starša. Da bo kopanje tako za dojenčka, kakor tudi za mamico kar se da prijetna in sproščena izkušnja, je dobro poznati nekaj osnovnih napotkov za kopanje dojenčka. O tem, kdaj je dojenček pripravljen na prvo kopanje, kako kopanje dojenčka sploh poteka in na kaj je potrebno biti pri tem posebej pozorni ter tudi o pogostosti kopanja mamico lahko seznani patronažna sestra, ki mami pomaga pri postopku prvega kopanja dojenčka. Pomembno je, da je prostor, v katerem bomo kopali novorojenčka ali dojenčka primerno ogret in da za umivanje uporabimo vodo ali zgolj izjemno kakovostno, zanesljivo in varno certificirano otroško kozmetiko. Na naših poličkah je na voljo naravna in organska kozmetika za novorojenčke, dojenčke, otroke in malčke. Zaradi izjemno nežne formule, ki je izdelana posebej za otroke, je uporaba te kozmetike primerna tudi za otroke z zelo občutljivo kožo, pogosto pa jo zaradi prijetnega nevtralnega vonja in izjemno prijetnega občutka na koži uporabljajo vsi družinski člani. Dojenčkom kopanje navadno zelo ugaja, jih pomiri in omogoča pomirjujoč spanec. Ker novorojenček še ne zna uravnavati telesne temperature, je zelo pomembno, da v vsaki fazi priprave na kopanje dojenčka, med kopanjem in po kopanju dojenčka ne zebe. Poleg primerne temperature zraka v prostoru in temperature vode, je pomembno, da je otroček pred kopanjem pokrit s tetra pleničko, saj mu je tako lahko bolj udobno in toplo.

Tetra pleničke in povijalne pleničke

V naši butični in spletni trgovini so na voljo tetra pleničke iz visoko kakovostnih materialov; nežnega in mehkega bombažnega muslina in zračnega bambusa. Na voljo so tetra pleničke v velikosti 70 x 70 cm in povijalne pleničke z dimenzijami 120 x 120 cm. Tetra in povijalne pleničke so resnično vsestranski dodatek. Obstaja nenapisano pravilo, da vsaka mamica potrebuje približno 30 do 40 tetra pleničk za prvo obdobje z dojenčkom. Tetra pleničke so vsestranske in se uporabljajo kot prevleka za mehko previjalno podlogo, za čas hranjenja in podiranja kupčka, za čas kopanja dojenčka ali kot lahka odejica. Za čas kopanja so na voljo tudi bombažne krpice za umivanje dojenčka, ki so izjemno prijetne na otip in omogočajo blago masažo nežne dojenčkove kože po vsem telesu. V naših prodajnih kotičkih najdete tudi prikupne in mehke igračke za kopanje.

Dodatki za čas kopanja dojenčka in malčka

Po kopanju je pomembno, da otroka dobro posušimo in pogrejemo. Priporočamo vam izbiro bombažne otroške brisače ali kopalnega plašča s kapuco. Mehek objem visoko kakovostnega bombaža dojenčke in malčke po kopanju in čofotanju v banjici prijetno pocrklja. Za aktivne malčke so na voljo tudi funkcionalne protridrseče podloge za banjo ali tuš kabino. V času nosečnosti mamice lahko opazijo številne spremembe na svojem telesu in pogosto ugotovijo, da so se spremenile tudi njihove potrebe.

Otroška naravna in organska kozmetika

Na naših poličkah je na voljo visoko kakovostna in izjemno nežna negovalna kozmetika za nosečnice, novorojenčke, dojenčke, malčke in otroke Sophie la girafe. Gre za prvovrstno kozmetiko z Ecocert certifikatom. Izjemno nežna formula kožo primerno navlaži in nahrani. Na koži ne pušča neprijetnega občutka in krepi naravno zaščito kože. Nosečnice najpogosteje pričnejo z uporabo organskega olja in losjona za nego trebuščka. Kasneje lahko s pomočjo organskega olja in nežnih krpica ali glavnička pri otročku poskrbijo za nežno odstranjevanje temenc. Linija naravne in organske kozmetike ponuja tudi prvi šampon za dojenčka, za nego dojenčkovih laskov in lasišča ter telesa. Na voljo so tudi krema za obraz in zaščitna krema SOS, ki je primerna za uporabo v spremenljivih vremenskih razmerah, saj omogoča dodatno zaščito kože. Na voljo je tudi naravna in organska zobna pasta za nego mlečnih zobkov. Za male princeske je na naših poličkah na razpolago tudi dekorativna kozmetika, ki zagotavlja sestavo 100% brez škodljivih sestavin; otroški lakci in otroški lip glossi. Naravna kozmetika, vse za kopanje in previjanje dojenčka so prelepa darila, ki se jih bo razveselila vsaka bodoča mamica ali mamica z dojenčkom. Izdelki za nego dojenčka so pogosto na seznamu želja mamic in so praktično darilce za baby shower ali ob rojstvu dojenčka.

Praktični dodatki za nego otroka

Za hitro in enostavno negovanje dojenčka na poti so na voljo številni praktični dodatki; toaletne torbice, prenosne previjalne podloge, mini potovalne embalaže negovalne kozmetike, tetra pleničke in drugi praktični dodatki. Nenazadnje so v naši ponudbi na voljo tudi otroške kahlice za čas odvajanja od pleničk za uporabo doma in potovalne kahlice za uporabo na poti. Na voljo so tudi številni drugi dodatki za nego dojenčkov in malčkov, kot so praktične in vsestranske pručke. S pomočjo pručke si bo vaš malček z večjim veseljem umival zobke, pručka pa mu bo v pomoč tudi v času privajanja na uporabo stranišča in v garderobni omari, pri obuvanju čeveljcev. Vse od rojstva dojenčka naprej starši posvetimo negi dojenčka veliko pozornost, zato smo na naših poličkah izbrali samo najbolje pripomočke in dodatke za vaše male zakladke.