Oopsi kotiček

Navdih za najlepše trenutke z malimi zakladi.

Oopsi kotiček: Črtica, na katero bodite ponosne Mesec april je mesec ozaveščanja o carskem rezu. Carski rez je še vedno opevan kot “easy way out”, kar je bilo moč zaznati tudi na mojem Instagram profilu, ko sem mamice, ki so rodile s carskim rezom povprašala o njihovih strahovih pred omenjenim posegom. 

Oopsi kotiček: Črtica, na katero bodite ponosne

Mesec april je mesec ozaveščanja o carskem rezu. Carski rez je še vedno opevan kot “easy way out”, kar je bilo moč zaznati tudi na mojem Instagram profilu, ko sem mamice, ki so rodile s carskim rezom povprašala o njihovih strahovih pred omenjenim posegom. 

Oopsi kotiček: Strah pred porodom Opažam, da celo porod (ja, nekaj tako naravnega in intimnega, kot je porod!!!) postaja tekmovalna disciplina. “Kaj, rodila si s pomočjo protibolečinskh sredstev?! Niti toliko se nisi žrtvovala, da bi izkusila naravni porod?” Priznam, da sem si tudi sama v prvo to precej vzela k srcu in si še kot neizkušena mamica v glavi naredila 1000 scenarijev, kako bom vse zafurala že v štartu, če ne bom potrpela, usmerila vse atome moči v sam porod in skušala pregurati brez protibolečinskih sredstev. In veste kaj? Ni mi uspelo!

Oopsi kotiček: Strah pred porodom

Opažam, da celo porod (ja, nekaj tako naravnega in intimnega, kot je porod!!!) postaja tekmovalna disciplina. “Kaj, rodila si s pomočjo protibolečinskh sredstev?! Niti toliko se nisi žrtvovala, da bi izkusila naravni porod?” Priznam, da sem si tudi sama v prvo to precej vzela k srcu in si še kot neizkušena mamica v glavi naredila 1000 scenarijev, kako bom vse zafurala že v štartu, če ne bom potrpela, usmerila vse atome moči v sam porod in skušala pregurati brez protibolečinskih sredstev. In veste kaj? Ni mi uspelo!