Hranjenje

Vse kar potrebujete za čas hranjenja otroka, že od rojstva naprej. Na naših spletnih poličkah najdete pripomočke za dojenje, vso opremo in dodatke za čas uvajanja goste hrane in vse potrebno za pripravo obroka za male zakladke doma ali na poti.

Pričetek z uvajanjem goste hrane - kako pomembna prelomnica za mamico in mali zakladek! Brez skrbi, za vas smo vse potrebno zbrali na enem mestu.
 

Hranjenje

%

1285 artiklov

Prikaži vse na stran
%

1285 artiklov

Prikaži vse na stran

Dojenje in prva hranjenja novorojenčka in dojenčka

Vsaka mamica se že v času nosečnosti aktivno pripravlja na čas hranjenja dojenčka. V času nosečnosti si je dobro pripraviti nekaj dodatkov za hranjenje, ki jih veliko mamic potrebuje že takoj po rojstvu dojenčka.

Večina mamic se odloči za uporabo blazine za dojenje, saj ta lahko pomaga pri samem poteku dojenja, blazina za dojenje nudi otrokom dodatno podporo, mamicam pa že v času nosečnosti zagotavlja bolj udobno pozicijo med spanjem ali sedenjem in hkrati lajša bolečine v vratu, križu, hrbtu in kolikih. Za čas dojenja se mnogo mamic odloči tudi za nakup otroške tehtnice, za tehtanje dojenčka v času pred in po podoju.

V naši ponudbi najdete tudi pestro ponudbo drugih dodatkov za dojenje; prsne črpalke, nedrčke za dojenje, ščitnike za bradavice, prsne blazinice za dojenje, posodice za shranjevanje mleka in nekatere druge nepogrešljive dodatke. Vse našteto mamice rade dodajo na svoj seznam želja vseh potrebščin za čas prihoda dojenčka. Mamice družinski člani in prijatelji z želenimi izdelki pogosto presenetijo in jim opremo in dodatke iz seznama želja podarijo za baby shower ali kot darilo ob rojstvu dojenčka. Ne glede na to ali si mamica dojenja želi ali ne, je dobro imeti že pred prihodom pripravljeno stekleničko za hranjenje novorojenčka in dojenčka za primer, ko dojenje morda ne steče.

Dude za dojenčka brez plastičnih elementov

Nekateri dojenčki imajo zelo močan sesalni refleks, zato jim lahko ponudimo dudo. V naši ponudbi najdete dude iz 100% naravnega kavčuka, brez plastičnih elementov. Gre za najbolj priljubljene dude v naši ponudbi: dude blagovne znamke Hevea. Na voljo so dude za novorojenčke, dojenčke in malčke z različnimi oblikami cucljev; okroglim, ploščatim ali cucljem, ki posnema obliko maminih bradavic.

Otroški jedilni seti, slinčki in vse potrebno za čas uvajanje goste hrane

V času, ko je dojenček star približno 6. mesecev se prične obdobje uvajanja goste hrane pri otroku. Nekateri pričnejo nekoliko prej in nekateri kasneje. Uvajanje goste hrane in čas spoznavanja okusov naj poteka postopoma, tako da ni pritiska na mamico ali otroka. Otrok se ob spoznavanju novih okusov zabava in radovedno raziskuje oblike in strukture z rokami in usti. Tudi če otrok določenega okusa ne sprejme takoj, z dodajanjem te hrane lahko nadaljujemo, tako da otroku na nevsiljiv način dajemo možnost, da določeno vrsto hrane lahko uspešno sprejme. Na začetku procesa uvajanja goste hrane boste lahko pripravili zelo majhne količine hrane in otroku ponudili samo nekaj žličk sadne, zelenjavne ali žitne kašice. V prvem obdobju uvajanja goste hrane je dobro imeti pripravljen praktičen otroški slinček, ki kar v največji meri varuje oblačilca pred packami in madeži. Na voljo so praktični silikonski slinčki z žepki, ki ujamejo koščke hrane in razlito tekočino. Silikonski slinčki se lahko po uporabi operejo pod tekočo vodo in že ste pripravljeni na naslednji malčkov obrok, navadno imajo možnost prilagajanja obsega. V naši ponudbi pa najdete tudi praktične slinčke z rokavi, ki v največji meri ščitijo zgornji del otrokovih oblačil. Kasneje jih malčki lahko uporabljajo tudi, ko se učijo samostojnega ščetkanja zob ali v času ustvarjanja, pri slikanju ali igri s plastelinom.

Za prva hranjenja in celotno sledeče obdobje priporočamo izbiro jedilnega seta s krožničkom in posodico oziroma globokim krožničkom. Tako boste vašemu malemu zakladku lahko postregli tekočo hrano in prigrizke. Jedilni seti navadno vključujejo tudi pribor in skodelico ali otroški kozarček. Vsi dodatki iz jedilnih kompletov so na voljo tudi ločeno. Izbirate lahko med otroškimi krožnički, otroškimi posodicami, otroškimi kozarčki in skodelicami, otroškim priborom (žličkami, vilicami in nožki), slamicami, stekleničkami s slamicami in drugimi dodatki. Hkrati vam priporočamo, da si za čas uvajanja goste hrane pri dojenčku preskrbite podlogo za hranjenje. Najbolj praktične so ponovno podloge iz silikona, ki omogočajo hitro in enostavno vzdrževanje. Jedilni seti v naši ponudbi so na voljo iz visoko kakovostnih in zanesljivih materialov, z vsemi potrebnimi varnostnimi certifikati, ki dokazujejo neškodljivost izdelkov. Na voljo so jedilni seti iz bambusa, silikona, melamina, lesa in drugih praktičnih in trpežnih materialov.

Otroški stolčki za hranjenje

Največjo pozornost pri izbiri opreme in dodatkov za čas hranjenja dojenčka starši namenjajo izboru otroškega stolčka za hranjenje. Na voljo je pestra izbira otroških stolčkov za hranjenje; kultni stolček Stokke Tripp Trapp, moderni stolček Stokke Steps, elegantni stolček Nomi by Evomove in Mima Moon, praktični stolček Stokke Clikk, večnamenski otroški stolček Nuna Zaaz, funkcionalni stolček Oribel Cocoon in prikupni stolček Childhome Evolu. Na voljo so številni dodatki za otroške stolčke za hranjenje, ki omogočajo brezskrbno uporabo te nepogrešljive opreme za čas uvajanja goste hrane; pladnji za hranjenje, opora za sedenje za dojenčke in malčke, varnostni pas, mehka blazina za večje udobje in nekateri drugi dodatki. Nekateri otroški stolčki niso samo stoli za hranjenje, pač pa tudi otroški stolčki za čas malčkovega ustvarjanja, igralnih uric in za učenje.

Kuhalniki za pripravo otroške hrane

Dandanes je na trgu na voljo kar nekaj specializiranih aparatov za pripravo hrane za dojenčke in malčke. Kuhalniki v naši ponudbi bodo resnično olajšali pripravo jedi za dojenčke in malčke. Mamice lahko izbirajo med različnimi modeli, ki omogočajo pripravo raznolikih obrokov. Funkcionalni kuhalniki za pripravo otroške hrane omogočajo kuhanje, sekljanje, mešanje, odmrzovanje in pogrevanje hrane. Z uporabo priročnega kuhalnika za pripravo hrane za dojenčka boste lahko hitro in enostavno pripravili številne kulinarične specialitete, ki se jih bo vaš mali zakladek zagotovo razveselil. Kuhalniki omogočajo preprosto pripravo sadnih sokov, napitkov, juhic, otroških kašic in drugih dobrot.

Hranjenje dojenčka in malčka na poti

Na poličkah naše butične trgovine in na naših virtualnih poličkah najdete tudi pestro izbiro dodatkov za hranjenje dojenčkov in malčkov na poti. Na voljo so termo posodice s pokrovom, ki omogočajo varno in praktično nošenje toplih obrokov in poskrbijo, da bo vaš dojenček lahko užival v zdravi in doma pripravljeni hrani tudi na poti; v času vozičkanj, potovanj, na družinskih počitnicah. Na voljo so tudi silikonske in drugovrstne škatlice za malico za shranjevanje prigrizkov in obrokov. Škatlice za malico so nepogrešljiv dodatek tudi za vse aktivne malčke, ki bodo malico vzeli s seboj na sprehod ali izlet. Poleg stekleničk s cuclji so za malčke na voljo tudi praktične termo stekleničke s slamico. V naši ponudbi najdete tudi druge zelo priljubljene dodatke za čas hranjenja in malico na poti; na voljo so prelepe torbice za malico, vrečke za prigrizke, razdelne škatlice za malico, silikonske slamice, modeli za pecivo s prikupnimi živalskimi oblikami, modeli za ledene kocke za osvežilne napitke v najtoplejšem delu leta in seti silikonskih modelčkov za pripravo sladoleda.